Przepisy

Zamiennik niedzielnej jajecznicy, czyli jaja faszerowane

29 października 2017

Jajka to bardzo zdrowy produkt, którego nie powinno zabraknąć w naszej codziennej diecie. Zarówno naszej, ale i naszych pociech. Dlatego mam dla Was przepis na jaja faszerowane, fajnie i ciekawie podane zachęcą z pewnością każdego niejadka na spróbowanie. W takim razie zaczynamy.

To będziesz potrzebować:

  • 4 jajka (oczywiście w zależności na ile osób planujesz przygotować przekąskę);
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego;
  • 1 parówka (ja używam takich z wysoką zawartością mięsa, bez konserwantów, fajne są parówki PIKOK z Lidla);
  • szczypiorek;
  • natka pietruszki;
  • sól, pieprz opcjonalnie.

Jeśli masz już wszystko przygotowane, w takim razie zaczynamy, do dzieła:

  1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skórek i kroimy wzdłuż na pół.
  2. Żółtka wyjmujemy do osobnej miseczki, dodajemy do nich jogurt naturalny, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
  3. Wszystko mieszamy na gładką maskę i dodajemy drobno pokrojoną w kosteczkę parówkę.
  4. Układamy na talerzu i posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego!